Wikipedia:Për Fillestarë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

MIRËSEERDHËT!

KULTURA SHQIPTARE KA NEVOJË PER NDIHMËN TUAJ!

FILLONI NGA PUNA TANI!

PAS JUSH DO TË VIJË DIKUSH QË DO TA NDREQË EDHE SIKUR TA KENI BËRË GABIM.

 • Për të redaktuar një artikull nuk duhen njohuri paraprake.
 • Bëni një kërkim. Nëse ai objekt që kërkuat nuk gjendet, atëherë në faqen që hapet ju del "Hapë faqen psh "përroi" në këtë wiki!
 • Mjafton të klikoni në fjalën që ështe me të kuqe dhe ju hapet nje faqe. Hidhni aty të dhënat që keni.
 • Mos harroni të ruani punën që keni bëre!

Kjo ishte!

Nëse doni të dini më shumë, atëherë:

 • Gjeni temën që i takon artikullit.
 • Shikoni në ndarjen (pjesë të faqes janë të ndara me tituj) ku mund të shkruani diçka. Nëse nuk jeni të sigurt se tema për të cilën dëshironi të shkruani nuk përputhet mirë në faqen e zgjedhur sepse ajo që doni të shkruani i takon si të themi një drejtimi tjetër atëherë futeni temën si nën seksionin ==Shih edhe==' (në shumicën e fletëve është i hapur ky seksion) dhe mbasi të jetë zgjeruar fleta e temës kryesore nga ju apo dikush tjetër edhe artikulli që keni shënuar do te "gjeje vendin vete", mos u brengosni, dikush mbas jush do ta përmirësojë.

Vini Re!' Mundet të punoni edhe pa u regjistruar por nëse nuk e bëni këtë gjë do të paraqitet numri i kompjuterit që përdorni (kjo është mirë për ju dhe për të tjerët që dëshirojnë të merren vesh me ju)

Ndihmë
Kërkimi Të drejta autori Pasqyra Redaktimi Artikulli Livadhi Fillestarëve Antarëve Kategoritë
redaktoni kutinë

Përvojat e mia si fillestar

Pasi gjatë një përkthimi mu desh më shumë se një fjalor, kërkova në internet. Aty pashë se nuk kishte asgjë për atë temë, veçse histori, barsaleta dhe disa tema pa lidhje. Gjatë shfletimit gjeta Wikipedia-n, dhe fillova të kërkoj për atë temë, por nuk gjeta. Mu desh diçka nga matematika dhe fizika, aty në Wikipedia gjeta diçka rreth temës time, po ishte një gabim dhe desha ta korrigjoj, shtypa fjalën në ngjyrë te kaltër "redaktoni" dhe korrigjova gabimin. Më poshtë e shënova edhe vetë një artikull nën seksionin Shiko dhe këtu. Por fatkeqësisht si fillestar edhe unë nuk e kisha lexuar më parë se si redaktohet, dhe pasi shfletova më tej, pashë numrin e kompjuterit tim. Atëherë (pak vonë!) u regjistrova edhe unë dhe tani po e shkruaj këtë tekst për ju, gjë që është është në frymën Wikipedia e lirë. Në njërën anë mund të marrim njohuri nga ajo, në tjetrën edhe i japim njohurit tona për të tjerët. Në librat e shenjtë thuhet se është mëkat të marrësh me vete atë që e di, pa e shprehur në këtë botë edhe dituria jote i takon njerëzimit edhe pse ju jeni zotërues i saj.

Hap pas hapi

 1. Hapi i parë : Hap fletën Wikipedia:Projekti Fjalori
 2. Hapi dytë : Zgjidh një listë/fjalor p.sh Fjalori i Mjekësisë, aty gjendet një listë fjalësh, termash që përdoren në fushën e mjekësisë.
 3. Hapi i tretë : Në listë nuk është shënuar fjala p.sh. "xyth" , Ju e shkruani at, përbrenda kllapave të dyfishta ([[xyh]] - përshkrimi), shkruani ne fushën e zbrazët një përshkrim të shkurt dhe e ruani fletën duke trusur pullën "Kryej ndryshimin" ose për të parë rezultatin "Trego parapamjen".
 4. Hapi i katërt : shtype fjalin e paraqitur në të kuqe (rasti ynë xyth), dhe
 5. Hapi i pestë : redaktoni temen, në fund përsëritni veprimin Kryej ndryshimin
 6. Hapi vendimtare : Shfleto fletat e titulluara Wikipedia:Fillimi - doacakë i pregatitur pët ju nga antarët aktiv.

Shkurt:

Nisja me titullin:

Çka duhet të di gjithsesi

Vini Re! Mirë se vini - Rregullat - Të drejtat e autorit - Si të redaktoni

Dua më shume

Nëse ju doni më tepër atëherë eja me ne në Wikipedia