Wikipedia:Projekte të redaktorëve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Projektet e redaktorëve janë punime që shërbejnë për mirëmbajtjen e degëve, lëmeve të ndryshme të Enciklopedisë. Ato ndër të tjera kanë për qëllim njehsimin e artikujve nga një njësi. Kështu p,sh, bie fjala për artikujt e matematikës bëhet një projekt në të cilin redaktorët mbledhin të dhëna mbi artikujt dhe përkujdesen për njësimin d.m.th pamjen e përbashkët aty ku është e nevojshme (p.sh.: kutitë për njësitë e sistemit SI), për veglat apo funksionet që bëjnë të mundshme paraqitjen e formulave, për pastrimin e listave, kategorizimin etj.

Projekte të tilla deri më tani janë (sipas ABC-së):