Jump to content

Wikipedia:Projekti Fjalori/Kimi/P

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Kimi apo Vitrina Projekti Fjalori/P ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
P-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

  • perioda - dukuri
  • pH - masë e koncentrimit të joneve hidrogjenit në tretje, që shprehin aciditet apo alkalinitet.
  • Poliesteri- Emri i zakonshëm për tereftalatin polietilen plastik.
  • Polietileni - një material kimikisht stabil plastik
  • Polimeri - Një material i bërë nga një sërë njësishë më të vogla (monomerë)
  • Polipropileni