William Chittick

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
William Chittick

William Chittick.jpg

William C. Chittick (lindur më 1943) është një filozof, shkrimtar, përkthyes dhe interpretues i teksteve klasike të filozofisë dhe mistikës islame. Është i njohur për punën e tij mbi Rumiun dhe Ibn Arabiun dhe ka shkruar gjerësisht për shkollën e Ibn Arabiut, filozofinë dhe kozmologjinë islame.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

I lindur në Milford, Connecticut, Chittick përfundoi baçelorin në Kolegjin e Wooster në Ohio, dhe pastaj të shkoi për të përfunduar një doktoraturë mbi letërsinë perse Universitetin e Teheranit nën mbikëqyrjen e Seyyed Hossein Nasr në vitin 1974. Ai mësoi krahsimtari ndërfetare në Universitetin Teknik Aryamehr në Teheran dhe la Iranin para revolucionit. Chittick aktualisht është Profesor i Studimeve Aziatike dhe Aziatiko-Amerikane në Universitetin e Stony Broty.[1][2][3][4][5][6][7][8][9]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Sufizmi
  • Iranistika
  • Rumi
  • Studimet mbi sufizmin
  • Allameh Tabatabaei
  • Hossein Nasr

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]