Jump to content

Çafka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Çafkat
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Nënklasa:
Infraklasa:
Mbirendi:
Rendi:
Familja:
Ardeidae

Leach, 1820
Gjinitë

21

Përhapja
Sinonimet

Cochlearidae

Çafkat (latinisht: Ardeidae), të njohura edhe si gatat, janë shpendë uji, që kanë qafë të gjatë e këmbë të gjata, sqep të hollë dhe një tufë puplash të zeza në krye, e që jetojnë nëpër moçale e këneta.