Zogjtë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Bird Diversity 2013.png

Zogjtë (apo klasa la; Aves) janë kurrizorë tetrapodë me krahë që i përkasin kladës së dinozaurëve. Egzistojnë më shumë se 10 000 lloje zogjësh (prej të cilëve gati gjysma janë harabela), shumë të ndryshëm si nga ekologjia e tyre po ashtu edhe nga sjellja, secili prej tyre ka një grup të përbashkët të karakteristikave të dukshme që i mundëson grupimin, në veçanti pendët, një sqep, një bisht të shkurtër, dy krahë për fluturim dhe dy këmbë.Gjithashtu, janë të gjithë oviparë, që do të thotë bëjnë vezë të mbshtjelluar me një levozhgë të fortë.