2001 në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Flag of Albania.svg
2001

Shqipëri
Dekadat:
 • 1980
 • 1990
 • 2000
 • 2010
 • Shih edhe: Ngjarje të tjera të vitit 2001
  Lista e viteve në Shqipëri

  Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 2001Republikën e Shqipërisë.

  Udhëheqës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Ngjarje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Janar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Shqipëria dhe Jugosllavia ri-vendosin marrëdhëniet diplomatike të shkëputura për shkak të Luftës në Kosovë në vitin 1999 [1].

  Shkurt[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Mars[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Prill[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • OKB thotë se mijëra shqiptarë janë duke u helmuar nga toksina fatale në mjedisin e tyre, i kërkon komunitetit ndërkombëtar të ndihmojë.

  Maj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Qershor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Korrik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Gusht[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Shtator[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Tetor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Nëntor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Dhjetor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Përçarje zgjerohet midis Metës dhe kryetari të Partisë Socialiste, Fatos Nano. Nano nxit tre ministra të japin dorëheqje dhe bllokon emërimin e zëvendësimeve të tyre[1].

  Vdekje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b Albania timeline BBC, Kronologjia e ngjarjeve kryesore: 2001, news.bbc.co.uk