2000 në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Flag of Albania.svg
2000

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 2000
Lista e viteve në Shqipëri
Sheshi Skënderbej gjatë vitit 2000

Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 2000Republikën e Shqipërisë.

Udhëheqës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ngjarje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Janar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkurt[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mars[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prill[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Maj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qershor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Korrik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gusht[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shtator[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tetor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nëntor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dhjetor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vdekje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • 28 maj - Ihsan Toptani veprimtar i çështjes kombëtare dhe gazetar shqiptar.
  • 19 tetor - Mahir Domi, gjuhëtar, akademik shqiptar. (L.1915)

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ July 2000 (rulers.org, anglisht)
  2. ^ Ngjarje dhe data të Forcave te Armatosura Arkivuar 23 mars 2021 tek Wayback Machine Forcat e Armatosura (aaf.mil.al)
  3. ^ Historiku i FT Shkrepje në WebArchive (web.archive.org), origjinali: Forcat e Armatosura (aaf.mil.al)