2002 në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Flag of Albania.svg
2002

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 2002
Lista e viteve në Shqipëri

Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 2002Republikën e Shqipërisë.

Udhëheqës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ngjarje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Janar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Meta jep dorëheqjen si kryeministër pas dështimit për të zgjidhur grindjet e partisë [1].

Shkurt[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Pandeli Majko bëhet Kryeministër dhe formon qeverinë e re dhe zotohet ti japë fund konflikteve brenda fraksioneve rivale në Partinë Socialiste[1].

Mars[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prill[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Maj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qershor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Korrik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gusht[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Fatos Nano bëhet kryeministër pas vendimit të Partisë Socialiste vendos të bashkojë rolin e kryeministrit dhe të kryetarit të partisë. Është hera e katërt e Nanos si kryeministër[1].

Shtator[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tetor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nëntor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dhjetor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vdekje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c Albania timeline BBC, Kronologjia e ngjarjeve kryesore: 2002, news.bbc.co.uk