Afrim Gashi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Afrim Gashi Kryetari i AlternAtivA-s

Afrim Gashi (maqedonisht: Африм Гаши Afrim Gasi; i lindur më 9. 11. 1977, në Shkup) është një politikan shqiptar nga Maqedonia e Veriut i lindur më 9.11.1977, në Shkup.

Në zgjedhjet e dhjetorit të vitit 2016, kandidoj si pjesë e lëvizjes BESA dhe u zgjodh deputet i legjislaturës 2016-2020 dhe më 9 mars 2019 emrin e partisë ta ribrendojë në “AlternAtivA” dhe aktualisht është kryetar i saj dhe u zgjodh deputet i legjislaturës 2020-2024Kuvendin e Maqedonisë së Veriut.[1]

Shkollimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në vendlindjen e tij, duke bërë betejë për hapjen e paraleles së mjekësisë edhe në Shkup.

Gjatë shkollës së mesme është marrë edhe me muzikë, ndërsa bashkë me grupin e tij kanë marrë pjesë edhe nëpër festivale të ndryshme.

Fakultetin Juridik në Universitetin e Tetovës e mbaroi në vitin 2007, ndërsa aktualisht është në studime pasuniversitare në Institutin e Studimeve Juridike, Sociologjike dhe Politike në Shkup, në drejtimin e shkencave politike.

Puna në SHB “Logos-A”[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

SHB “Logos-A”

Një kohë ka punuar edhe si redaktor në SHB “Logos-A”, ndërsa në opinionin është i njohur edhe si publicist, duke qenë aktiv me shkrime publicistike.

Themelimi i revistës Shenja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Botimi i parë i Revistës Shenja
Botimi i parë i Revistës Shenja.

Në vitin 2011 e ka themeluar revistën mbarëkombëtare “Shenja” dhe deri në vitin 2014 ka qenë kryeredaktor i saj.

Themelimi i partisë politike Lëvizjen Besa dhe aktivitieti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga viti 2014 është aktiv edhe në politikë, duke e themeluar Lëvizjen Besa. Ai është nismëtar, projektues dhe ideator i saj, ndërsa një kohë e ka ushtruar edhe detyrën e Sekretarit të Përgjithshëm të saj.

Afrim Gashi Kryetari i Lëvizjes Besa

Në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të vitin 2016, Afrim Gashi, është zgjedhur deputet, duke kandiduar në njësinë zgjedhore nr. 2

Themelimi i partisë politike AlternAtivA[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pas ndërhyrjeve së gjykatave shtetërore dhe pamundësisë së funksionimit politik, Afrim Gashi vendosi që më 9 mars 2019 emrin e partisë ta ribrendojë në “AlternAtivA” dhe aktualisht është kryetar i saj. Në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të vitin 2020, Afrim Gashi, është zgjedhur deputet, duke kandiduar në njësinë zgjedhore nr. 2.

Ai është i martuar dhe prind i dy vajzave dhe një djali.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2, https://alternativa.org.mk/kryetari/

  1. ^ "Afrim Gashi". sobranie.mk (në maqedonisht). Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut. Marrë më 23 qershor 2017.