Antonio Gramshi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Antonio Gramshi (22 janar 1891 - 27 pril 1937) ishte Sekretar i Partisë Komuniste Italiane. Është i njohur për shkrimet e tija në lidhje me marksizmin perëndimor. Vepra dhe puna e tij ka qenë instrumentale për zhvillimin e marksizmit kulturor.