Arsim Spahiu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Arsim Spahiu u lind më 13 dhjetor 1942 në Prizren në një familje lumjane nga Kolesjani. Filloren e kreu në Prizren, dy vjet në Podujevë. Më 1956 – 1960 kreu gjimnazin në Kukës e më pas, në vitet 1961 – 1962 studioi në Fakultetin e Shkencave të Natyrës, dega Fizikë, Universiteti i Tiranës. Më 1962 i ndërpriten për arsye politike studimet dhe e internojnë familjarisht në Gradishtë të Lushnjes për 29 vjet deri në vitin 1991.

Në këtë vit, largohet familjarisht në Strasburg, Francë si refugjat politik. Më 1992 – 1996 ndjek studimet dhe fiton Diplomën e Studimeve Universitare të Përgjithshme (DEUG) për Histori në Strasburg, Francë. Më 1997 fiton diplomën Licence në Strasburg. Më 1997 – 1999 fiton gradën Maîtrise në Besançon, Strasburg të Francës. Në vitet 1999 – 2001 fiton gradën Master në Histori për Metodologji dhe Teknika të Reja në Histori. Në vitet 2001 – 2004 mbron titullin Doktor në Historinë e Vjetër në Ecole Normale Superior, Paris. Arsim Spahiu jeton dhe punon në Paris.

Botime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Drenicarët ose "Servët e Kosovës" : roman - 2001
 • Varrë në zemër : roman biografik - 2007
 • Orakulli i Dodonës dhe epirotët - 2008
 • Gjuha e epirotëve të vjetër - 2010
 • Shteti Epirot : (sh. XIII-II para e.s.) - 2011
 • Triptik epirot : (numismatikë, antropologji dhe pak etnografi epirote) - 2012
 • Maqedonasit e vjetër dhe arkeologjia e tyre : (shek.XX-I para e.s.) - 2013
 • Gjuha e maqedonasve të vjetër - 2014
 • Shteti maqedonas : (shek.VII-I para e.s.) - 2015
 • Diptik maqedonas : (sh. VI-I para e.s.) - 2016
 • Mbi mitologjinë dhe fenë e maqedonasve të vjetër - 2018