Arsimi joformal

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Arsimi joformal përfshin ose nënkupton situata të ndryshme mësimore të strukturuara të cilat nuk kanë nivelin e tyre të kurrikulës, planprogramit, akreditimit apo çertifikimit dhe që nuk lidhen me "mësimin formal", por kanë më shumë strukturë sesa ato të lidhura me "mësimin informal", e që zakonisht ndodh në mënyrë të natyrshme dhe spontane si pjesë e aktiviteteve të tjera. Këto formojnë tre stilet e të mësuarit të njohura dhe të mbështetura edhe nga organizata OECD. [1] Arsimi joformal i referohet të nxënit tjetër, jashtë atij që ofrohet nëpërmjet programeve të përshkruara në përkufizimin “arsimi formal”. Arsimi dhe aftësimi joformal nënkupton mësimin i cili është i shtrirë në aktivitetet e planifikuara, por i cili nuk emërtohet në mënyrë eksplicite si mësim (në kuptimin e objektivave mësimore, kohës ose përkrahjes së mësimit). Nga pikëpamja e nxënësit, mësimi joformal është i qëllimshëm.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Recognition of Non-formal and Informal Learning - Home" (në anglisht). OECD.