Artifaktet (UML)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komponentët e treguar si artifakte ose objekte

Një objekt ose artifaktGjuha e Unifikuar e Modelimit (UML) është specifikimi i një pjesë fizike të informacionit që është përdorur apo prodhuar nga një proces të zhvillimit të softuerit, ose me vendosjen dhe funksionimin e një sistemi [1].

Shembuj të objekteve përfshijnë modelet e fajllave, burimin e fajllave, skripta, dhe fajlla binar të ekzekutueshëm, një tabelëdatabazë, ose një word dokument, një mesazh e-mail, etj [1].

Në UML 2,0, objekte janë entitete fizikë që janë të vendosura në Nyjet, Pajisjet, dhe Mjediset e Ekzekutimit. Elemente të tjera të UML-së, tilla si klasa dhe komponentët për herë të parë shfaqen në objekte dhe instancat e këtyre objekteve janë të vendosur më pas. Objektet mund të jenë të përbërë nga objekte të tjera.

Burimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b OMG (2008). OMG Unified Modeling Language (OMG UML), Superstructure, V2.1.2 Arkivuar 23 shtator 2010 tek Wayback Machine p.197.