Use case

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Një diagram use-cale në UML për ndërveprimin e një klienti (aktori) dhe një restoranti (sistemi)

inxhinierinë softuerike dhe inxhinierinë e sistemeve, një use case është një përshkrim i hapave ose aksioneve ndërmjet një përdoruesi (ose "aktori") dhe sistemit softuerik i cili e çon përdoruesin në diçka të dobishme [1]. Përdoruesi ose aktori mund të jetë një person ose diçka më abstrakte, si një softuer i jashtëm i sistemit ose një proces manual.

Burimi[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Bittner, Kurt & Spence, Ian (2003). Use case modeling. Addison-Wesley. p. xvi. ISBN 9780201709131.