BobSfungjeri Pantallona-katrori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Bob Sfungjeri Pantallona-katrori (ang. SpongeBob SquarePants) është një seri e animuar, e famshme amerikane e shfaqur në Nickelodeon, dhe Nicktoons. Seria u krijua nga Stephen Hillenburg. Në Shqipëri transmetohet nga Çufo.

Sinops[redakto | redakto tekstin burimor]

Bob Sfungjeri Pantallona-katrori jeton si dhe autorët të serisë në Bikini Bottom, pikërisht në Oqeani Paqësor. Është rreth 25 vjet. Shtëpia e tij është një ananas. Fqinjët e tij janë Patriku dhe Squidwardi. Punon në nje restorant më emrin Krusty Krab si kuzhinier me Squidwardin, qe është kamerier ose arkëtar. Patriku, miku i tij më i mirë, nuk është shumë inteligjent, nuk bën asnjë punë, dhe rrinë në shtëpinë e tij, duke shikuar televizion dhe duke ngrënë. Bob Sfungjeri ka dhe një shok tjetër, Gary që është një kërmill, jeton së bashku më Bob Sfungjerin në ananas, në shtëpinë e tij. Punëdhënësi i tij është Zoti Krabs ose zoti Eugene H. Krabs, njeri inteligjent, por edhe koprrac. Sandy Cheeks është një ketër që jeton poshtë detit dhe është shoqe e Bob Sfungjerit. Njëri nga armiqtë të Bob Sfungjeri Pantallona-katrorit dhe të Zotit Krabs është Sheldon Plankton që kërkon formulën sekrete të KrabbyPatty, një lloj hamburgeri.


Mosha e Teleshikuesve[redakto | redakto tekstin burimor]

Mosha e teleshikuesve është rreth 13 vjet. Por mesazhet qe kalojnë për publikun mund t'i kuptojnë vetem të rriturit.

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]