Jump to content

Bronx

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bronx është një lagje e madhe fam-keqe njujorkeze e cila banohet prej shumë kombesh, siç janë italianët, irlandezët, zezakët, hispanikët, indianët, kinezët, çifutet si dhe shumë të tjerë.

Është kryesisht e njohur për vendee e saja turistike ku gjenet kopshti zoologjik (Bronx Zoo), kopshti botanink (New York Botanical Garden), City Island, Arthur Avenue (lagjja italiane), Riverdale, Pelham Bay Park, Fodham Road, e të tjera.