Bunker

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Bun.png
Bunkeres del Aceitunillo en Luque, Córdoba, España (2016) - 04.jpg

Një bunker është një fortifikim ushtarak mbrojtëse projektuar për të mbrojtur njerëzit ose materialet me vlerë nga bombat apo sulme të tjera. Bunkerët janë kryesisht nën tokë, në krahasim me shtëpitë e bllokuara të cilat janë kryesisht mbi tokë. Ata janë përdorur gjerësisht në Luftën e Parë Botërore, Luftës së Dytë Botërore dhe Luftës së Ftohtë për objektet e armëve,qendrat e komandës dhe kontrollit apo objektet e magazinimit (për shembull , në rastin e luftës bërthamore). Bunkerët mund të përdoret edhe si mbrojtje nga tornadot.