Buzëqeshja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një fëmijë i buzëqeshur.

Buzëqeshja është një shprehje e fytyrës e formuar kryesisht nga përkulja e muskujve në anët e gojës. Disa buzëqeshje përfshijnë një tkurrje të muskujve në cepin e syve, një veprim i njohur si një buzëqeshje Duchenne. Ndër njerëzit, një buzëqeshje shpreh kënaqësinë, shoqërueshmërinë, lumturinë, gëzimin ose zbavitjen. Është e dallueshme nga një shprehje e ngjashme, por zakonisht e pavullnetshme e ankthit e njohur si grimasë. Megjithëse studimet ndërkulturore kanë treguar se buzëqeshja është një mjet komunikimi në të gjithë botën, ka dallime të mëdha midis kulturave, feve dhe shoqërive të ndryshme, me disa që përdorin buzëqeshjen për të përcjellë habi apo siklet.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]