Coffeeshop

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Coffeeshop në Amsterdam, Holandë
Karkaleci është një ish-kanabis coffeeshop në qendër të qytetit të Amsterdamit, Holandë
Coffeeshop licencës
E jashtme të murit të një coffeeshop në qytetin holandez të Groningenit. Me epitete janë të Mbretëreshës Elizabeth II, Mbretëresha Beatrix, Hu Jintao, Dmitry Medvedev, Barack Obama, Angela Merkel dhe Silvio Berluskoni.
Një coffeeshop në Mastriht

Në Holandë, coffeeshops janë institucionet ku shitjen e kanabisit për konsum personal nga publiku e kanë të toleruar nga autoritetet lokale.

Sipas politikës së drogës në Holandë, shitja e kanabisit në sasi të vogla është e lejuar nga  coffeeshops të licensuara. Shumica e tyre shërbejnë pije dhe ushqim. Coffeeshops nuk janë të lejuara të shërbejnë alkool ose droga të tjera, dhe rrezikojnë të mbyllen në qoftë se konstatohet shitja e drogave të lehta për të miturit, drogave të forta ose shitja e alkoolit. Ideja e licencimit për shitjen e kanabisit është futur në vitet 1970 për qëllim të ndarjes së drogave të rënda dhe të lehta.

Një futboll në një coffeeshop në Amsterdam