Coursera

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Coursera ( /k ər s ɛ r ə / ) është një platformë amerikan mësimdhënieje në internet e themeluar në 2012-ën nga profesorët e Stanford-it Andrew Ng dhe Daphne Koller që ofron kurse masive të hapura në internet (MOOC), specializime, dhe diploma.

Coursera punon me universitete dhe organizata të tjera për të ofruar kurse në internet, specializime dhe diploma në një larmi lëndësh, si inxhinieria, data science, machine learning, matematika, biznesi, shkenca kompjuterike, marketingu dixhital, shkenca humane, mjekësia, biologjia, shkencat sociale etj.