Credins Bank

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
BANKA CREDINS
LlojiSHA
IndustriaShërbime Financiare
Themeluar në31.01.2003 [1]
Zyrat qendroreTiranë, Shqipëri
Zona e shërbimit
Shqipëri
Njerëzit kyç
Maltin Korkuti (CEO) Drejtor i Përgjithshëm,[2] Monika Milo Zv. Drejtore e Përgjithshme[3]
ProdhimiDepozita, Llogari, Karta, Kredi, Forex, Broker , Internet Banking
ShërbimetShërbime financiare
Numri i punëtorëve
mbi 850 punonjës
Faqja e internetitwww.bankacredins.com

Credins Bank është e para Bankë private Shqiptare e themeluar në vitin 2003[4] që ka hyrë në historikun e zhvillimeve ekonomike financiare të ndodhura në Shqipëri. Drejtori i Përgjithshëm i Credins Bank është z. Maltin Korkuti.[5] Credins Bank renditet mes 3 bankave më të mëdha në vend dhe shtrihet në të gjithë vendin me 58 Degë, Agjenci dhe ATM. Ajo ofron një gamë të plotë produktesh dhe shërbimesh bankare duke plotësuar nevojat e çdo segmenti klientele. Credins Bank bënë pjesë e Grupit G3 – (në këtë grup kategorizohen bankat të cilat kanë më shumë sesa 7% e aseteve në sistemin bankar në Shqipëri).

CREDINS bank është krijuar si një shoqëri anonime me vendim të Gjykatës së Shkallës së parë, Tiranë Nr. 28969, date 31.01.2003. Aktiviteti i CREDINS bank zhvillohet në mbështetje të ligjit nr. 9662, datë 18.12.2006 “ Për Bankat në Republikën e Shqipërisë i ndryshuar”. Liçenca : CREDINS bank ushtron aktivitetin bankar sipas licencës No.16, datë 31.03.2003 lëshuar nga Banka e Shqipërisë

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2003 Fillon aktivitetin ne Tirana dhe Durrës. Banka e nis aktivitetin me 25 punonjes

2004 fillon shperndarja e ceqeve American Express. Ne fund te 2014, numerohen 12.000 kliente dhe 55 punonjes.

2005 Shtohet numri i degeve ne 12, stafi 113 dhe klientet 25.000.

2006 Hidhet ne treg internet banking. 17 dege dhe 36.740 kliente

2007 Banka licensoset nga Visa Card per pranim dhe leshim kartash . 25 dege , 45.724 kliente .

2008 Ne 5-vhjetorin e krijimit, bankes i shtohen dy aksionere te rinj Financial Sector Equity Holding B.V. (BFSE Holding B.V.) perfaqesuar nga Development Financial Equity Partners (DFE) dhe SECO perfaqesuar nga Swiss Investment Fund for Emerging Markets (SIFEM AG). 26 dege, 386 punonjes ; 73.402 kliente

2009 Credins Bank firmos nje marreveshje me Fund for South East Europe (EFSE). DEge 32, Kliente 93.098.

2010 Credins banks renditet nder 5 bankat me te medha ,merr license per tretimin e Arit, firmos marreveshje me  Black Sea Trade and Development Bank.

2012 Credins Bank hedh ne treg per here te pare ne Shqiperi karten e parapaguar Visa Card. Dege 47, kliente 182.000.

2013 Credins Bank firmos marreveshje me IFC (Agreement with IFC per mbeshtetjen e energjise se rinovueshme ne Shqiperi me nje kredi prej 10 million Euros)

2014 Credins Bank merr cmimin kombetar te finantropise nga “Partners Albania” per kontributin ne jeten e komunitetit , ne vecanti ne shendet, edukim , art dhe kulture .

2015 Credins Bank vazhdon shtrirjen gjeografike ne vend dhe behet banka e katert me e rendesishme

2016 Credins Bank e mbyll vitin si banka e trete me e madhe ne Shqiperi  [1]  Ne Mars te 2016, selia qendrore e bankes zhvendoset ne godinen e re ne rrugen Vaso Pasha.[2] . Ne fund te vitit 2016 hidhet ne treg Mastercard contactless

2017 Java Botërore e Parasë, Credins Bank financon tre çmime! [3]Credins Bank nënshkruan marrëveshje me ISSH. Sipas kësaj marrëveshje, ISSH i beson Credins Bank shërbimin e pagimit të pensioneve dhe përfitimeve të tjera të administruara nga ky institucion.[4] Credins bank aksioner në bursën e parë private “ALSE” Albanian Stock Exchange.[5] Arkivuar 4 prill 2020 tek Wayback Machine Credins, tashmë banka e dytë më e madhe në huadhënie.[6] Arkivuar 4 prill 2020 tek Wayback Machine Credins rritet me 10% – 9 mujori, totali i aktiveve arrin në 174 mld lekë.[7] Credins Bank u nderua me çmimin Gold nga SOS.[8] Publikohet Raporti vjetor https://www.bankacredins.com/index.php/rreth-nesh/raporte-vjetore/ [9]

Gjatë 2017 u hap një degë e re në Lezhë dhe u investua në shkallë të gjerë në rivitalizimin, zgjerimin dhe përmirësimin e infrastruktures së degëve ekzistuese duke krijuar kushte optimale për një shërbim sa më efektiv ndaj klientëve. Investimi i bërë në kapitalin njerëzor, përmes programit të trajnimit të stafit për efektivitetin e shitjeve (Sales Force Efectivness), filloi të japë frutet e veta duke u reflektuar në krijimin e një kulture të re pune dhe në një qëndrim gjithnjë e më proaktiv të punonjëve ndaj klientit.

Ne 2017 risi ishte lançimi i Mastercard për biznesin në EUR dhe USD si kartë debiti dhe krediti, si dhe Mastercard Gold për klientët Elitë në Credins.

Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë me 2 gusht 2017 merr vendimin dhe i jep Bankes Credins  miratimit paraprak për kryerjen e veprimtarisë financiare shtesë të ndërmjetësimit në sigurime. 

Ne Dhjetor te 2017, Banka Credins Sha morri miratimin e Anetaresimit ne Bursen Shqiptare te Titujve ALSE. Nepermjet ketij anetaresimi Shoqeria komisionere Banka Credins Sha u autorizua te kryeje transaksione ne Bursen Shqiptare te Titujve per Titujt e emetuar nga Qeveria Shqiptare. Arkivuar 4 prill 2020 tek Wayback Machine

Ne fushen e Pergjegjesise Sociale, Credins filloi grupimin  e iniciativave te saj ne dobi te komunitetit nen formatin e raportimit per kontributin në përmbushjen e Objektivave për një Zhvillim të Qëndrueshëm (SDG) të Kombeve të Bashkuara

2018 Për të dytin vit radhazi, Credins Bank ka shpërndarë fondin e besnikërisë “jetë me kursim” për rreth 105 punonjës të kategorive të ndryshme të filialeve jo vetëm në kryeqytet por edhe në rrethe, të cilët kanë dhënë kontributin e tyre për më shumë së 7 vite si pjesë e saj [10]

Gjate vitit 2018, ne kuader te aksesit ne finance, Banka zgjeroi marreveshjet e bashkepunimit me AK Invest dhe Posta Shqiptare per sherbimin te ofruar ne rrjetin e tyre sherbimin “Cash Advance” permes pikave te saj te shitjes (POS). Po gjate ketij viti u zgjerua gama e produkteve MasterCard , duke i shtuar portofolit, karten premium  WORLD, ne debit dhe kredit, karte qe prezantohet per here te pare ne Shqiperi. Arkivuar 4 prill 2020 tek Wayback Machine  

- Ne qershor te 2018, Banka Credins nenshkroi marreveshjen  me Ministrine e Financave dhe Ekonomisë  mbi të drejtat dhe detyrimet e Zhvilluesit e Tregut lidhur me emetimet e obligacioneve referencë (benchmark) të Republikës së Shqipërisë. Banka Credins eshte nje nga 5 (pese) bankat ne vend, e perzgjedhur per zhvillimin e tregut sekondar te letrave me vlere te qeverise.

Drejtorë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://bankacredins.com/documents/Ekstrakt-Historik.pdf[lidhje e vdekur]
  2. ^ http://bankacredins.com/index.php/rreth-nesh/fjala-e-drejtorit-te-pergjithshem/
  3. ^ http://bankacredins.com/index.php/rreth-nesh/keshilli-drejtues/
  4. ^ http://bankacredins.com/index.php/rreth-nesh/historiku/
  5. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali më 16 maj 2016. Marrë më 30 korrik 2016. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)
  6. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali më 16 maj 2016. Marrë më 30 korrik 2016. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]