Dhjetë të përgëzuarit me parajsë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Profeti Muhammed ka përmendur dhjetë shokët e tij që janë premtuar me parajsë. Shokët që janë përmendur në këtë hadith i referohet si Dhjetë të përgëzuarit me parajsë (Arabisht: العشرة المبشرون بالجنة‎; al-`Asharaa al-Mubasharûn bi-l-Janna).

Hadithi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Transmeton Abdurrahman bin Auf:
se i dëguari i Allahut ka thënë: "Ebu Bekri është në Parajsë, 'Umeri është në Parajsë, 'Uthmani është në Parajsë, 'Aliu është në Parajsë, Talha është në Parajsë, Zubejri është në Parajsë, 'Abdurrahman bin Auf është në Parajsë, Saad ibn Ebi Vakkas është në Parajsë, Seid ibn Zejd është në Parajsë, dhe Ebu Ubejde ibn el Xherrah është në Parajsë."

— Transmetohet në Xhami et-Tirmidhi (Libri 49, Hadithi 4112)