Enkidu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Enkidu eshte nje qenie gjysme njeri gjysme pantere,i krijuar nga perendite qe ta mposhte Gilgameshin.Por,ata kishin force te barabarte.ata behen vellezer per shpirt dhe nisen per bema heroike,per ta cliruar Urukun nga qeniet e mrapshta.