Jump to content

Fshati midis ujërave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

"Fshati midis ujërave" është roman satirik i autorit shqiptar Kolë Jakova. Faqet e librit 491.

Në fillim romani është botuar në dy vëllime në Shqipëri në vitin 1979 (V. 1) dhe (V. 2) . Vëllimi i parë madje mbante titullin "Fshati midis ujnave".

Më vonë, në vitin 1986, është botuar në tri vëllime nga redaksia botuese e shtëpisë "Rilindja"Prishtinë, Kosovë, në kuadër të bibliotekës "Libri shqiptar" me redaktor Nazmi Rrahmanin. Është shtypur në një tirazh prej 5.000 copë po në shtypshkronjën "Rilindja". Të gjitha vëllimet së bashku kanë 1.145 faqe.

Romani, në mënyrë satirike dhe me personazhe ekzistuese, trajton jetën ruraleShqipërinë para, gjatë dhe në përfundim të Luftës së Dytë Botërore. me personazh kryesor Preng Sherri i cili jo se bente sherre por kishte mbiemrin ashtu pasardhes i sherrajve te mirdites ne gushnen ku edhe sot jetojne disa prej tyre.Si dhe pasardhesit e Prenges jetojne ne Ishull lezhe.Mendohet se takimi midis autorit dhe Prenge ka ndodhur ne kohen kur ata ishin ne burg.