Fusha e Vogël

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Flag of Albania.svg Fusha e Vogël
Noimage.png
Emri: Fusha e Vogël
Qarku: Qarku i Dibrës
Rethi: Rrethi i Dibrës
Komuna: Komuna Maqellarë
Kryeplak: -
Popullsia: -
Kodi telefonik: 00355292
Lartësia mbidetare: 545
Gjerësia gjeografike: 41.5924 N
Gjatësia gjeografike: 20.4624 E
Web-faqe: s'ka

Fusha e Vogël është një fshat në Shqipëri...

Gjeografia[redakto | përpunoni burim]

Demografia[redakto | përpunoni burim]

Popullsia e këtij fshati është 289 banor sipas regjistrimit te muajit dhjetor 2009.Levizja e popullsise gjithmone ka qene evidente per kete fshat. Fiset qe jetojne akoma ne fshat jane; Lazri,Shatku,Dema,Xhemalallari,Skuka,Ceku,Doku,Capa,Burnazi,Dançja,Uruçi. Ne kete fshat jane te punesuar ne strukturat shteterore rreth 18 banor, pra per 16 banor/ 1 punonjes. Jane banor arsimdashes dhe ne vite banor e ketij fshati kane qene te dalluar ne te gjitha shkollat e zones e te vendit tone e me gjere. Shume prej tyre kane perfunduar arsimin e larte(Universitete) te ndryshme, mbi 35 te tille. Theksojme faktin se ish banor te fshatit tone z.Adrian Shatku qe rrjedh nga nje familje atdhetare dhe arsimdashese, ka perfunduar studimet ne Universitetet me te mira ne bote Harward USA. Dhe eshte administrator i nje nga kompanite me te mira ne bote ne fushen e telekomunikacionit UNIFI & WIS.

Ekonomia[redakto | përpunoni burim]

Ka drejtim bujqesor e blegtoral.Eshte shume e zhvilluar bujqesia dhe te ardhurat kryesore jane prej saj.

Historia[redakto | përpunoni burim]

Shih dhe këtë[redakto | përpunoni burim]Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]