Gran Colombia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gran Colombia ishte shtet në Amerikën Jugore, mes viteve 1819-1930 përfshinte Kolumbinë e sotme, Paramanë, Venezuelën dhe Ekuadorin. Gran Colombia pushoi së ekzistuari kur Venecuela dhe Ekuadori u ndanë prej saj.