Grupi i BE-së Unioni për Evropën e Kombeve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në grupin parlamentarë të periudhës së 6-të të Parlamentit të BE-së, Unioni për Evropën e Kombeve janë 44 anëtarë. Udhëheqësi i tyre dhe njëherit bashkë udhëheqës janë Cristiana Muscardini dhe Brian Crowley.

Antrët Partia Shteti
Roberta Angelilli Alleanza Nazionale Italia Italia
Liam Aylward Fianna Fáil Irlanda Irlanda
Sergio Berlato Alleanza Nazionale Italia Italia
Adam Jerzy Bielan Prawo i Sprawiedliwość Polonia Polonia
Mario Borghezio Lega Nord Italia Italia
Umberto Bossi[1] Lega Nord Italia Italia
Mogens Camre Dansk Folkeparti Danimarka Danimarka
Brian Crowley Fianna Fáil Irlanda Irlanda
Marek Aleksander Czarnecki Samoobrona RP Polonia Polonia
Ryszard Czarnecki Samoobrona RP Polonia Polonia
Gintaras Didžiokas Liberalų demokratų partija Lituania Lituania
Alessandro Foglietta Alleanza Nazionale Italia Italia
Hanna Foltyn-Kubicka[2] Prawo i Sprawiedliwość Polonia Polonia
Anna Elzbieta Fotyga[3] Prawo i Sprawiedliwość Polonia Polonia
Gian Paolo Gobbo[1] Lega Nord Italia Italia
Dariusz Maciej Grabowski Liga Polskich Rodzin Polonia Polonia
Mieczysław Edmund Janowski Prawo i Sprawiedliwość Polonia Polonia
Michał Tomasz Kamiński Prawo i Sprawiedliwość Polonia Polonia
Guntars Krasts Tēvzemei un Brīvībai  Letonia
Ģirts Valdis Kristovskis Tēvzemei un Brīvībai  Letonia
Wiesław Stefan Kuc Samoobrona RP Polonia Polonia
Zbigniew Kuźmiuk Polskie Stronnictwo Ludowe Polonia Polonia
Romano Maria la Russa Alleanza Nazionale Italia Italia
Marcin Libicki Prawo i Sprawiedliwość Polonia Polonia
Eugenijus Maldeikis[4] Liberalų demokratų partija Lituania Lituania
Jan Tadeusz Masiel Samoobrona RP Polonia Polonia
Cristiana Muscardini Alleanza Nazionale Italia Italia
Sebastiano Musumeci Alleanza Siciliana Italia Italia
Seán Ó Neachtain Fianna Fáil Irlanda Irlanda
Rolandas Pavilionis[5] Liberalų demokratų partija Lituania Lituania
Bogdan Pęk Liga Polskich Rodzin Polonia Polonia
Mirosław Piotrowski Liga Polskich Rodzin Polonia Polonia
Umberto Pirilli Alleanza Nazionale Italia Italia
Zdzisław Zbigniew Podkański Polskie Stronnictwo Ludowe Polonia Polonia
Adriana Poli Bortone Alleanza Nazionale Italia Italia
Bogusław Rogalski Liga Polskich Rodzin Polonia Polonia
Wojciech Roszkowski Prawo i Sprawiedliwość Polonia Polonia
Leopold Józef Rutowicz Samoobrona RP Polonia Polonia
Eoin Ryan Fianna Fáil Irlanda Irlanda
Matteo Salvini Lega Nord Italia Italia
Francesco Speroni Lega Nord Italia Italia
Konrad Szymański Prawo i Sprawiedliwość Polonia Polonia
Salvatore Tatarella Alleanza Nazionale Italia Italia
Inese Vaidere Tēvzemei un Brīvībai  Letonia
Lars Wohlin Junilistan Suedia Suedia
Janusz Wojciechowski Polskie Stronnictwo Ludowe Polonia Polonia
Andrzej Tomasz Zapałowski[6] Liga Polskich Rodzin Polonia Polonia
Roberts Zīle Tēvzemei un Brīvībai  Letonia

Dëftime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b nga 8 nëntori 2006
  2. ^ nga 7 dhjetori 2005
  3. ^ u shkarkua më 22 nëntor 2005
  4. ^ zvendësim për Rolandas Pavilionis (nga 11 maji 2006)
  5. ^ u shkarkua më 10 maj 2006
  6. ^ nga 12 qershori 2005