HK 416

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
HK416
HK416N.png
Heckler & Koch HK416N
Tipi Pushkë Sulmi
Vendi i origjinës FlamuriGjermania
Historia e shërbimit
Në shërbim 2005–sot
Luftërat Lufta në Afganistan, Lufta e Irakut
Historia e Prodhimit
Dizenjuesi Ernst Mauch
Dizenjuar 2004
Prodhuesi Heckler & Koch
Prodhuar 2005–sot
Variante D10RS, D14.5RS, D16.5RS, D20RS, HK 416C, MR223, HK 417, M27
Specifikimet
Pesha HK416C: 2.950kg
D10RS: 3.020kg
D14.5RS: 3.490kg
D16.5RS: 3.560kg
D20RS: 3.855kg
M27 IAR: 3.6kg
Gjatësia HK416C: 690mm qytë e zgjatur / 560mm qytë e mbledhur
D10RS: 797mm qytë e zgjatur / 701mm qytë e mbledhur
D14.5RS: 900mm qytë e zgjatur / 804mm qytë e mbledhur
D16.5RS: 951mm qytë e zgjatur / 855mm qytë e mbledhur
D20RS: 1037mm qytë e zgjatur / 941mm qytë e mbledhur
M27 IAR: 940mm qytë e zgjatur / 840mm qytë e mbledhur
Tyta Gjatësia HK416C: 228mm
D10RS: 264mm
D14.5RS: 368mm
D16.5RS: 419mm
D20RS: 505mm
M27 IAR: 420mm
Gjërësia 78mm
Lartësia HK416C: 236mm
HK416 dhe M27 IAR: 240mm

Fishekë 5.56×45mm NATO
Shpejtësia e goditjes 700 – 900 fishekë/min (ciklike)
Shpejtësia e fishekut varion nga modeli
Sistemi i ushqimit Karikator me 20 ose 30 fishekë, karikator cilindrik me 100 fishekë