Hekurudhat e Maqedonisë së Veriut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta e Hekurudhave Maqedonase

Hekurudhat e Maqedonisë së Veriut (maqedonisht: Македонски Железници (МЖ) "Hekurudhat Maqedonase") është ndërmarrje publike për hekurudhat në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Operimet hekurudhore menaxhohen nga Transporti Hekurudhor i Maqedonisë së Veriut (Makedonski Železnicki Transport) ndërsa infrastruktura mirëmbahet nga Infrastuktura Hekurudhore e Maqedonisë së Veriut (Makedonski Železnicki Infrastruktura).

Republika e Maqedonisë së Veriut është anëtare e Unionit Ndërkombëtar të Hekurudhave (UIC). Kodi UIC për Republikën e Maqedonisë së Veriut është 65.

Hekurudha Maqedonase operon në binarët 1.435 mm (4 ft 8 12 in) në Maqedoninë e Veriut dhe mirëmban 925 kilometres (575 mi) të linjave, 315 kilometres (196 mi) prej të cilave janë me rrymë elektrike të sistemit 25 kV 50 Hz AC.

Stacioni i trenit në Manastir

Linja e parë standarde, nga ShkupiSelanik është ndërtuar në vitin 1873, gjatë periudhës së Perandorisë Osmane.

Stacioni i trenit në Prilep

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]