Jump to content

Iljaz Sabriu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Iljaz Sabriu (10 qershor 1951, Pirok, Tetovë) është një politikan shqiptar nga Maqedonia Veriore..

Ilijaz Sabriu ka diplomuar në Fakultetin Ekonomik në Prishtinëvitin 1973 [1] . Si ekonomist, nga viti 1974 deri në vitin 1982 është punësuar në Departamentin e Planifikimit dhe Analizës në Kuvendin e Komunës së Tetovës . Gjatë karrierës së tij të punës ka qenë kryetar i Këshillit Ekzekutiv të Komunës së Tetovës nga viti 1982 deri në vitin 1986, zëvendës i kryetarit të Komisionit Republikan për Punë nga viti 1986 deri në vitin 1988, zëvendës i kryetarit të Komisionit Republikan për Ekonomi nga viti 1988 deri më 1990 [2] .

Në periudhën nga 20 mars 1991 deri më 28 shkurt 1996 ka mbajtur postin e Ministrit të Punës dhe Politikës Sociale të Republikës së Maqedonisë .

Në zgjedhjet parlamentare të vitit 1998 u zgjodh deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë nga radhët e PPD-së .

  1. ^ Собрание на Република Македонија
  2. ^ Собрание на Република Македонија