Jump to content

Katunishtë (Bouna)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Katunishtë (maqedonisht: Katunište - Катуниште) është një lokalitet arkeologjik në fshatin Bouna të Prespës. Lakaliteti paraqet një vendbanim nga koha romake. Ndodhet 1 km në perëndim të fshatit, në një lartësi të vogël nga ana e majtë e rrugës Resnjë - Bouna, dhe direkt në kryqëzimin e rrugës Evlla - Petrinja. Katunishta ka një sipërfaqe prej 2-3 ha. Gjatë punimit të tokës banorët vendas zbuluan themelet e ndërtesave, dhe mbi sipërfaqe hasën edhe fragmente të enëve nga qeramika, tjegulla si dhe materiale të tjera të ndërtimit. [1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Димче Коцо (1996). Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 978-9989-101-06-9