Jump to content

Kolë Rrota

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kolë Rrota (gjermanisht: Nikolaus Rotta; Shkodër, 22 gusht 1880 - Vjenë, 15 shkurt 1965) ka qenë veprimtar shqiptar në Austro-Hungari dhe më pas diplomat i shtetit shqiptarAustri. Është vëllai i piktorit Simon Rrota, filologut Justin Rrota dhe fotografit e folkloristit Gjon Rrota.[1]

  1. ^ "Kolë Rrota, studiuesi shqiptar i dekoruar me Kryqin e artë në Vjenë". diasporashqiptare.al. 22 gusht 2021.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)