Konzola

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Konzola

Konzola është një kompjuter ose aparat i ngjashëm kompjuterit, që përdoret kryesisht për të ekzekutuar programe kompjuterike. Në ditët e sotme ky term përdoret më tepër për t'iu referuar një sistemi qe ofron lidhjen me një njësi përllogaritjesh kompjuterike te përbëre nga një monitor, tastierë dhe mouse. Përveç kuptimit te mësipërm qe lidhet ngushte me kompjuterët personalë (PC), konzola përdoret edhe për t'iu referuar një aparati te posaçëm qe lidhet me një ekran televizori dhe përdoret për te luajtur lojëra elektronike.

Konzola[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sony[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nintendo[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]