Liqeni i Batllavës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Liqeni i Batllaves 2.jpg

Liqeni i Batllavës është i thellë maksimum 48 metra. Menjëherë te penda është një si central për nxjerrjen e ujit. Ai ka tri nivele (në fund, në mes dhe afër sipërfaqes së ujit). Uji më i mirë është nga mesi. Në vitin 2008 uji është shterrur për 19 metra. Ishte situatë e rrezikshme. Uji nga ajo centralja, pastaj shkon në fabrikën që është në një mal. Atë e ruan KFOR-i. Aty hin në pastrim, klorim dhe qon ujin në dy gypa. Njëri gyp shkon për në Prishtinë (Gjysma e Prishtinës furnizohet me të,) që ka kapacitet prej 1000 litra në sekondë. Tjetri gyp shkon për në Podujevë që ka kapacitet prej 250 litra në sekondë, por nuk furnizon Orllanin qe Liqeni eshte i shtrir aty. Në një vit ujësjellësi na liqeni nxjerr 34 milion tonë ujë. Batllava ka sipërfaqe 3,29 km². 42°49′33″N 21°18′25″E / 42.82583°V 21.30694°L / 42.82583; 21.30694