Lista e kryeministrave të Maqedonisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kjo është lista e kryeministrave të maqedonisë dhe mandati i tyre.

Emri Mandati Partia politike
Filloi Mbaroi
Nikola Kljusev 27 janar 1991 17 gusht 1992 pa parti
Branko Crvenkovski 17 gusht 1992 30 nëntor 1998 SDSM
Ljubco Georgievski 30 nëntor 1998 1 nëntor 2002 VMRO-DPMNE
Branko Crvenkovski 1 nëntor 2002 12 maj 2004 SDSM
Radmila Šekerinska (acting) 12 maj 2004 2 qershor 2004 SDSM
Hari Kostov 2 qershor 2004 18 nëntor 2004 pa parti
Radmila Šekerinska (acting) 18 nëntor 2004 17 dhjetor 2004 SDSM
Vlado Bučkovski 17 dhjetor 2004 28 korrik 2006 SDSM
Nikola Gruevski 28 korrik 2006 në pushtet VMRO-DPMNE

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]