Lugina e Strugës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lugina e Strugës është një njësi luginore në Maqedoninë jugperëndimore dhe në zonat ndërkufitare në Shqipëri. Më së shumti zë zonën e pellgut të Liqenit të Ohrit. Lugina e predispozuar tektonike kufizohet nga linjat ndarëse ujore përgjatë maleve: Stogovës me Karaormanin, Ilinskën dhe Plakenskën, Galicicën, Mokrën dhe Jabllanicën. Duke përjashtuar sipërfaqen ujore të liqenit, Lugina e Strugës zë një sipërfaqe prej 1.318,3 km . Fushat shtrihen në një lartësi prej 600 deri në 800 m dhe mbulon një sipërfaqe prej 204,9 km , nga të cilat pothuajse gjysma janë në brez nga 690 deri në 700 m. [1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Маркоски, Благоја (2005). "Картографско дефинирање и диференцирање на котлинските просторни целини во Република Македонија" (PDF). Билтен на заводот за физичка географија (në maqedonisht). Скопје: ПМФ. 2 (2005): 61–62. ISSN 1409-8288.