Lista e vendbanimeve përreth Liqenit të Ohrit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kjo është një listë e vendbanimeve të cilat ndodhen në vijën bregut të liqenit të Ohrit, i cili ndodhet midis Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë. Vendbanimet renditen automatikisht nga lindja e rrjedhjes së lumit Drinit të Zi nga Liqeni, në drejtim të akrepave të orës. Tabela mund të riorganizohet edhe në bazë të shtetit, emrit të komunës, popullsisë dhe gjuhës(ve) që fliten në vendbanime. Vendbanimet kryesore (popullsia prej 1000 e më shumë banorë) janë të theksuara me shkronja të zeza.

Vendbanimi Shteti Emri tjetër Komuna Popullsia Data, burimi Gjuha
Struga Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Струга, Strugë Komuna e Strugës 16,559 2002 census Gjuha shqipe, Gjuha maqedonase
Misleshova Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Мислешево, Mislleshova Komuna e Strugës 3,507 2002 census Gjuha shqipe, Gjuha maqedonase
Orovniku Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Оровник Komuna e Debërcës 440 2002 census Gjuha maqedonase
Podmole Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Подмоље Komuna e Ohrit 720 2002 census Gjuha maqedonase
Ohri Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Охрид Komuna e Ohrit 42,033 2002 census gjuha maqedonase
Shipokna Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Шипокно Komuna e Ohrit 5 2002 census Gjuha maqedonase
Dolno Konjsko Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Долно Коњско Komuna e Ohrit 551 2002 census Gjuha maqedonase
Lagadini Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Лагадин Komuna e Ohrit 20 2002 census Gjuha maqedonase
Elshani Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Елшани Komuna e Ohrit 590 2002 census Gjuha maqedonase
Peshtani Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Пештани, Peščani, Пешчани Komuna e Ohrit 1,326 2002 census Gjuha maqedonase
Trepezica Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Трпејца Komuna e Ohrit 303 2002 census gjuha maqedonase
Lubanishti Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Љубаништа Komuna e Ohrit 171 2002 census Gjuha maqedonase
Tushemisht Shqipëria Shqipëria Тушемишта Rrethi i Pogradecit Gjuha shqipe
Driloni Shqipëria Shqipëria Rrethi i Pogradecit Gjuha shqipe
Gurras Shqipëria Shqipëria Загоричани Rrethi i Pogradecit Gjuha shqipe
Buçimas Shqipëria Shqipëria Starovë, Starova, Старово Rrethi i Pogradecit 15,687 2011 census Gjuha shqipe
Pogradec Shqipëria Shqipëria Поградец, Подградец Rrethi i Pogradecit 20,848 2011 census Gjuha shqipe
Memëlisht Shqipëria Shqipëria Memalisht, Мамулишта Rrethi i Pogradecit Gjuha shqipe
Udënisht Shqipëria Shqipëria Udanisht, Hudënisht, Одуништа Rrethi i Pogradecit 5,990 2011 census Gjuha shqipe
Piskupat Shqipëria Shqipëria Пискупат Rrethi i Pogradecit Gjuha shqipe
Buqezë Shqipëria Shqipëria Бучица Rrethi i Pogradecit Gjuha shqipe
Lini Shqipëria Shqipëria Лин Rrethi i Pogradecit Gjuha shqipe, Gjuha maqedonase
Rodohozhda Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Радожда Komuna e Strugës 808 2002 census Gjuha maqedonase
Kalishti Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Kalishta, Калишта Komuna e Strugës 1,178 2002 census Gjuha shqipe, Gjuha maqedonase

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]