Komuna e Ohrit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Komuna e Ohrit
Flamuri i Komuna e Ohrit Emblema
Flamuri Emblema

Komuna e Ohrit është komunë që shtrihet në pjesën jug-peröndimore të Maqedonisë. Qendra e komunës gjendet në qytetin e Ohrit.

Gjeografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna e Ohrit ka një pozitë gjeografike ...

Demografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Ohrit jetojnë 54 380 banorë.

Ekonomia[redakto | redakto tekstin burimor]

Popullata e komunës së Ohrit më së shumti merret me ...

Vendbanimet[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna e Ohrit i përfshin këto vendbanime:


Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Flamuri i Maqedonisë Komunat në Maqedoni Emblema e Maqedonisë

· Belimbegu · Berova · Bogdanca · Bogovina · Bosilova · Brevinca · Brodi · Çashka · Çeshinovo-Oblesheva · Çuçer-Sandeva · Debarca · Dellçeva · Demir Hisari · Demir Kapia · Dibra · Dojrani · Dollneni · Drugova · Gostivari · Gracka · Gjevgjelia · Haraçina · Jegunoci · Kamenica · Karbinca · Kavadari · Kërçova · Koçani · Konçës · Kratova · Kriva Pallanka · Krivogashtani · Krusheva · Kumanova · Likova · Llozova · Manastiri · Mavrova dhe Radostusha · Mogilla · Nagoriçi i Vjetër · Negotina · Novaci · Novosella · Ohri · Osllomeji · Peçeva · Petroveci · Plasnica · Prilepi · Probishtipi · Qendra Zhupa · Radovishti · Rankoci · Resnja · Rosmani · Shtipi · Sopishti · Struga · Strumica · Studeniçani · Sveti Nikolla · Tearca · Tetova · Vallandova · Vasileva · Veçani · Velesi · Vinica · Vraneshtica · Vrapçishti · Zajazi · Zelenikova · Zërnoci · Zhelina

Komunat e Shkupit: Aerodromi · Buteli · Çairi · Gazi Baba · Gjorçe Petrovi · Karposhi · Kisella Voda · Qendra · Saraji · Shutka