Komuna e Bogovinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komuna e Bogovinës

Komuna e Bogovinës është komunë shqiptare që shtrihet në pjesën perëndimore të Maqedonisë, dhe ndodhet në Rajonin e Pollogut. Qendra e komunës gjendet në fshatin Bogovinë, sipas të cilës mban emrin edhe Komuna.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Bogovinës kufizohet në veri me Komunën e Tetovës, në lindje me Komunën e Bërvenicës, në jug me Komunën e Vrapçishtit dhe në perëndim me Republikën e Kosovës.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit te vitit 2021 ne Komunen e Bogovines jetojne 22 906 banore. Ndersa sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Bogovines jetojne 28,997 banorë nga të cilet, shqiptarë 27,614 (95.2%), turq 1,183 (4.1%), maqedonas 37 (0.1%) dhe 163 (0.6%) janë të etnive të tjera [1].

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]