Komuna e Zhupës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komuna e Zhupës
Flamuri i Komuna e Zhupës Emblema
Flamuri Emblema


Komuna e ... është komunë që shtrihet në pjesën ... të Maqedonisë duke u kufizaur me ... . Qendra e komunës gjendet në ...

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Zhupës eshte komune ne pjesen perendimore te Republikes se Maqedonisë. Kufizohet me komunen e Dibrës, Strugës dhe Mavrovës.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në komunën e ... jetojnë 6 000 banorë nga të cilët 70% janë turq 15% maqedonë mysliman dhe 15% shqipëtarë. Sipas përkatësisë fetare jane 99% myslimanë.

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Popullata e komunës së më së shumti merret me tregti, blegtori ndërsa pjesa më e madhe është ne gurbet kryesisht ne Itali.

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Zhupës i përfshin këto vendbanime:


Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]