Komuna e Mavrovës dhe Radostushës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komuna e Mavrovës dhe Radostushës

Komuna e Mavrovës dhe Radostushës është një komunë në Republiken perendimore te Maqedonise. Selia e komunës është e vendosur në fshatin Radostushes. Kjo komunë është pjesë e Rajonit statistikor te Pollogut.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Gostivarit në lindje, Komuna e Dibrës në jug dhe Shqipëria në perëndim.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të fundit nga viti 2002[1], kjo komunë ka 8,618 banorë. Popullsia qe jeton ne kete komunë përfshijnë:

  • Maqedonas = 4,349 (50.5%)
  • Turq = 2,680 (31.1%)
  • Shqiptare = 1,483 (17.2%)
  • Te tjere.

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

http://www.stat.gov.mk/pdf/kniga_13.pdf

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Mavroves dhe Radostushes i përfshin këto vendbanime: Radostush,Verbjani,Nistrov,Duf,Necpur,Tanush,Senca,Njivishte,Grekaj,Belicica,Novo-Sello,Zhirovnic,Boletin,Bitushe,Velebordo,Vidushe,Vollkovija,Verben,Galicnik,Jance,Zhuzhnje,Kicinica,Krakornica,Leunova,Lazaropolje,Mavrovi-Anovi,Roskoti,Ribnica,Skudrinj,Stredkovo,Sushica,Cerovo.


Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]