Komuna e Demir Kapisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komuna e Demir Kapisë

Komuna e Demir Kapisë ndodhet në pjesën jugore të Maqedonisë dhe i takon rajonit të Tikveshit. Demir Kapia ka pozitë të rëndësishme gjeo-strategjike (në bregun e djathtë të lumit Vardar, në lartësi mbidetare prej 125 m). Gjithashtu ka lidhje të rëndësishme për trafik sepse nëpër komunë kalon rruga ndërkombëtare E75 dhe vija hekurudhore e cila i lidh vendet evropiane me vendet e Lindjes së Afërme nëpërmjet Greqisë. Komuna kufizohet me : Negotinën, Kavadarin, Konçen, Gjevgjelinë dhe Vallandovën. Është e njohur për nga gryka e Demir Kapisë dhe posedon resurse natyrore.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Demir Kapisë ka një pozitë gjeografike...

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Demir Kapisë jetojnë 4 545 banorë në 15 vendbanime edhe atë në 1 qytet dhe 14 fshatra nga të cilët x % janë :

  • Maqedonas - 85,77 %
  • Shqiptarë - 0,49 %
  • Turq - 7,38 %
  • Romë - 0,34 %
  • Vlleh - 0 %
  • Serbë - 2,83 %
  • Boshnjakë - 0,04 %
  • Të tjerë - 0,69 %

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Popullata e komunës së... më së shumti merret me...

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Demir Kapisë përfshin këto vendbanime :


Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]