Komuna e Berovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komuna e Berovës

Komuna e Berovës është komunë që shtrihet në pjesën lindore të Maqedonisë, dhe është pjesë e Rajonit Lindor. Qendra e komunës gjendet në Berovë.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Berovës kufizohet në veri me Komunën e Peçevës, Dellçevës dhe Vinicës, në perëndim me Komunën e Radovishtit dhe Vasilevës, në jug me Komunën e Bosilovës dhe Novosellës, dhe në lindje me Bullgarinë.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Berovës jetojnë 13,941 banorë nga të cilët maqedonas 13,335 (95.7%), romë 459 (3.3%) dhe të tjerë[1].

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]