Komuna e Karposhit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Komuna e Karposhit (maqedonisht: Карпош është një nga dhjetë komunat që përbëjnë qytetin e Shkupit, kryeqytetin e Republikës së Maqedonisë.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Sarajit dhe Komuna e Gjorçesë Petrov në perëndim, Komuna Çuçer-Sandevë në veri, Komuna Butel në verilindje, Komuna Çair, Komuna Qendër dhe Komuna e Kisella Vodës në lindje dhe Komuna e Sopishtës në jug.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të fundit kombëtar nga viti 2002, komuna ka 59.810 banorë. Nga 31.12.2012 60.520 Grupet etnike në komunë përfshijnë:

  • Maqedonet = 52,943 (88,52 %)
  • Serbet = 2,195 (3,67 %)
  • Shqiptaret = 1,952 (3,26 %)
  • Romet = 615 (1.03 %)
  • others.

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Popullata e komunës së ... më së shumti merret me ...

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e ... i përfshin këto vendbanime:

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Flamuri i Maqedonisë së Veriut Komunat në Maqedoni e Veriut Emblema e Maqedonisë së Veriut

Belimbegu · Berova · Bogdanca · Bogovina · Bosilova · Bërvenica · Brodi · Çashka · Çeshinova-Oblesheva · Çuçeri · Debërca · Dellçeva · Demir Kapia · Dibra · Dojrani · Dollneni · Gostivari · Gracka · Gjevgjelia · Haraçina · Ibrahimova · Jegunoci · Kamenica · Karbinca · Kavadari · Kërçova · Koçani · Konça · Kratova · Kriva Pallanka · Krivogashtani · Krusheva · Kumanova · Likova · Llozova · Manastiri · Mavrova dhe Radostusha · Mogilla · Murgashova · Nagoriçi i Vjetër · Negotina · Novaca · Novosella · Ohri · Peçeva · Përlepi · Pllasnica · Probishtipi · Radovishti · Rankoci · Resnja · Rosomani · Shtipi · Sopishti · Struga · Strumica · Studeniçani · Sveti Nikolla · Tearca · Tetova · Vallandova · Vasileva · Veçani · Velesi · Vinica · Vrapçishti · Zelenikova · Zërnoci · Zhelina · Zhupa


Komunat e Shkupit: Aerodromi · Buteli · Çairi · Gazi Baba · Gjorçe Petrovi · Karposhi · Kisella Voda · Qendra · Saraji · Shutka


Ish-komunat: Drugova · Osllomeji · Vraneshtica · Zajazi