Komuna e Belimbegut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komuna e Belimbegut

Komuna e Belimbegut është komunë që shtrihet në pjesën veriore të Maqedonisë. Qendra e komunës gjendet në Belimbeg.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Belimbegut kufizohet në veri me Komunën e Haraçinës, në jug me Komunën e Petrovecit, në perëndim me Komunën e Gazi Babës, dhe në lindje me Komunën e Kumanovës.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Belimbegut jetojnë 15 894 banorë, prej të cilëve maqedonas 13,959 (87.8%), serb 912 (5.7%), romë 428 (2.7%), shqiptarë 352 (2.2%) dhe të tjerë [1].

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Popullsia e përgjithshme e komunës është 15,894[2]. Në regjistrimin e popullsisë në vitin 1994 kishte 14,512 banorë.

Grupet etnike në komunë:

  • Maqedonët = 13,959 (87.8%)
  • Serbët = 912 (5.7%)
  • Romët = 428 (2.7%)
  • Shqiptarët = 352 (2.2%)
  • Të tjerë.

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Belimbegut i përfshin këto vendbanime:


Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]