Komuna e Drugovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komuna e Drugovës


Komuna e Drugovës ishte komunë që shtrihet në pjesën ishte komunë që shtrihet në pjesën jugperëndimoreMaqedonisë. Qendra e komunës ishte Drugovë. Në vitin 2013, ajo u bashkua me komunën e Kërçovës.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Drugovës është e vendosur në Maqedoninë perëndimore, pjesë e ish-komunës së Kërçovës. Në të vërtetë, ajo është komuna më e madhe në luginën e Kërçovës i cili merr pjesën e saj perëndimore dhe jugore i takon pellgut Ethet e sipërme e lumit, e cila ndodh në fushë. Relief i malet Bistra në veri, perëndim Stogovo, malet Ilinska në jug, një zonë e ngushtë në lindje dhe veri-lindore pjesë Bouchez nivel Kërçovës zonë. Kufizohet me komunat e Kërçovës, Zajazit, Radostushës, Qarku Qendër, Demir Hisari, dhe qafën dhe Krushevës Plasnica. Nëpërmjet saj kërkon kohë Gostivar-Kërçovë-Ohër, dhe nuk janë të rrugëve lokale dhe rajonale. Drugova territorin e komunës mbulon një sipërfaqe prej 385 km2 dhe përfshin një zonë më të madhe të komunës në densitetin Makedonija.Prosechna Republikës është vetëm 8,48 banorë për km2, e cila tregon një numri shumë të vogël të banorëve në komunë, e cila ka burime të mira natyrore. Brenda komunitetit janë 29 vendbanime në të cilin një vend qendror dhe selinë e komunat e tjera. Vendbanime tjera janë: Belica, Brzhdani, Vidrani, Grand Crsko, Upper Dushegubica, Dobrenoec e Epërme, Ulët Dushegubica, Ulët Dobrenoec, miq, Ehloec, Ivanchishta, edhe, Javorec, Judovo, Kladnik, Klenoec, film, Lavchani, Malkoec, Malo Crsko, Monastry Dolenc, Podvis, Popoec, Popolzhani, Prostranje, Svinjishte, Srbjani dhe Cer.

Kulturë dhe Media[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kulturë dhe Media Kultura Në këtë pjesë të profilit, të dhënat që i referohen shoqata kulturore-artistike, kishat dhe manastiret, si dhe lokalitete arkeologjike është paraqitur. The mikro rajon është i njohur për organizimin e disa kulturore dhe ngjarjet këndshëm. Manastirin "shumë të shenjtë Nënë e Perëndisë", me tempull kushtuar Lajme pushime Mirë, është një e kulturore më të rëndësishme të Maqedonisë dhe arsimore shenjtë në pjesën perëndimore të Maqedonisë. The manastir kompleks i cili është vendosur në fushat e mal Cocan, 920 metra mbi nivelin e detit, e filloi nga A. 1316. D., dhe ajo ishte rindërtuar në 1847. Ky Manastiri është i njohur edhe me emrin e Krninski, e cila besohet të kishin ardhur nga Çesme Crnino, zonë e vendosur rreth 2 km. veriperëndim. Manastiri shumë të shenjtë Nënë e Zotit përfaqëson djep i leximit dhe letërsisë. Sqarim jeta manastir është veçanërisht më me ndikim në Pjesa e dytë e shekullit të 19 ku ka kryesuar dhe punuar reformatorët më të spikatur të Maqedonisë: Kiril Pejçinoviq, Joakim Krcovski dhe Jordan Hadgi Konstantinov - Dzinot. Duke hapur zyrat e saj për të dy të krishterë dhe muslimanëve, shumë të shenjtë Nënë e Zotit përfaqëson një kujdestar i nënë dhe jetën e vetë. Rëndësia e "shumë të shenjtë Nënë e Zotit" për Kisha Ortodokse Maqedonase është përsëritur nga inagurimit Arqipeshkvi i parë i Autoqefale përtërirë Kisha Ortodokse maqedonase, Beatitude e tij Kryepeshkopi Dositej. Koço Racin ", e cila mbahet çdo vit më 13 qershor. Poetëve nga Shoqata e Shkrimtarëve të Maqedonisë të marrin pjesë si edhe në këtë ngjarje. Gjithashtu, punimet shkencore janë paraqitur nga shkencëtarët dhe artistët e shquar maqedonas. Bashkëpunim me vetë të tjera lokale njësitë brenda dhe jashtë vendit është e një rëndësie që me anë të shkëmbyer përvojat e bashkëpunimit janë: paraqitjen e kulturave të ndryshme nga guest nga shoqatat e ndryshme kulturore dhe artistike. Komuna e Drugova, krahas bashkëpunimit me komunat e tjera në Maqedoni, ka vendosur bashkëpunim me komunat nga vende të tjera si. Kështu, Komuna e Drugovës është zgjidhje vëlla të dy komunave nga Polonia, Tomasev Ljubelski me 24.000 banorë dhe komuna e Zverzhinac me 8.000 banorë. Lokalitete arkeologjike Në territorin e dy komunave, nuk është i madh Numri i lokaliteteve arkeologjike, për shkak të faktit se ka përdorur për të ekzistojnë lokalitetet e banuara brenda kësaj zone që nga periudha e hershme të ekzistencës njerëzore. Nga epokë lashtë histori, Neolith, për të Mosha fundit Stone, numër i konsiderueshëm i vendbanimeve kanë mbetur të zbuluar në Venec lokalitet Gradski, afër fshatit Miokazi, komuna e Vranestica. Bronzit zgjidhje u zbulua në afërsi të fshatit Kisha e Shën Gjergjit, në Dolenci zgjidhje Bigor. The Gjetjet arkeologjike nga nekropol ndodhet në Karbunica fshat kronologjikisht i përkasin të Periudha e artë Greke - nga koha e Aleksandrit Madhe për të periudhës së vonë romake. Objektet e vjetër e krishterë - Basilicas u zbuluan në afërsi Gradistea kurriz pranë fshatit Miokazi

Media Banorët e Drugovës nuk janë në pozitën e të jetë i informuar nga mediat elektronike dhe të tjera në mikro rajon, megjithatë, ata mund të ndjekin programet, në territorin e dy komunave, të Shumica e radiove dhe televizionit kombëtar në vendi. Për më tepër, shumica e gazetave kombëtare dhe revistat janë në dispozicion për popullsinë lokale. Përveç radiot dhe televizionet kombëtare, lokale radiot dhe televizionet nga komuna fqinje së Kërçovës, të cilat mbulojnë gjithë territorin e dy komunave, mund të jetë ndjekur Boem TV, RTV Gura, RTV Uskana, Kërçovë radio, Radio Aleksandar Makedonski. Komuna e Drugovës, në përqindje të vogël të territorin e saj, është i mbuluar nga operatori kabllor "Kale", dmth rrjeti të instaluara në vendbanimet e banuara të Drugova dhe Srbjani.

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Popullata e komunës së ... më së shumti merret me ...

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Drugovës i përfshinte këto vendbanime : Bellica, Bërzhdani, Ceri, Cërska e Madhe, Cërska e Vogël, Dobrenoeci i Epërm, Dobrenoeci i Poshtëm, Drugova, Dushkubica e Epërme, Dushkubica e Poshtme, Ehlloveci, Ivançishti, Izvori, Javoreci, Klladniku, Kllenoeci, Kozica, Llavçani, Mallkoeci, Manastirska, Podvisi, Popoeci, Popollzhani, Prostranja, Sërbjani, Svinjishta, Vidrani

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]