Komuna e Kumanovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komuna e Kumanovës

Komuna e Kumanovës është komuna më e madhe në Maqedoni, e cila gjendet në pjesën veriperëndimore të Republikës së Maqedonisë, 12 km nga kufiri me SMZ me popullatë multietnike nga të gjitha bashkësitë etnike.

Qendra e komunës gjendet në Kumanovë

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Kumanovës ka një pozitë gjeografike ...

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Kumanovës jetojnë 105 484 banorë.

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Popullata e komunës së Kumanovës më së shumti merret me bujqësi dhe blektori sidhe artizante të ndryshme. Përndryshe komuna e Kumanovës njihet edhe si qyteti më i zvilluar industrial në teritorin e Republikës së Maqedonisë

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Kumanovës i përfshin këto vendbanime:


Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]