Komuna e Dollnenit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Komuna e Dollnenit


Komuna e Dollnenit është komunë që shtrihet në pjesën veriore të fushëgropës së Pellagonis. Kufizohet me komunat e Prilepit, Çashkës, Makedonski Brod, Krushevës dhe Krivograshtanit. Qendra e komunës gjendet në fshatin Dollnen.

Gjeografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna e Dollnenit ka një pozitë të volitshme gjeografike.Shtrihet në pjesën veriore të fushëgropës së Pellagonisë, në fushën e Prilepit.

Komuna kufizohet me Komunën Çashkë në verilindje, Komunën e Prilepit në juglindje, Komunën e Krivogashtanit në jug, Komunën e Krushevës në jugperëndim, dhe Komunën e Brodit në veriperëndim.

Demografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komuna e Dollnenit jetojnë 13568[1] banorë :

  • Maqedon = 4.871 (35,9 %)
  • Shqiptarë = 3.616 (26,7 %)
  • Turq = 2.597 (19,1 %)
  • Boshnjak = 2.380 (17,5 %)

Vendbanimet[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna e Dollnenit i përfshin këto vendbanime :


Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Flamuri i Maqedonisë Komunat në Maqedoni Emblema e Maqedonisë

Belimbegu · Berova · Bogdanca · Bogovina · Bosilova · Bërvenica · Brodi · Çashka · Çeshinova-Oblesheva · Çuçeri · Debarca · Dellçeva · Demir Kapia · Dibra · Dojrani · Dollneni · Gostivari · Gracka · Gjevgjelia · Haraçina · Ibrahimova · Jegunoci · Kamenica · Karbinca · Kavadari · Kërçova · Koçani · Konça · Kratova · Kriva Pallanka · Krivogashtani · Krusheva · Kumanova · Likova · Llozova · Manastiri · Mavrova dhe Radostusha · Mogilla · Murgashova · Nagoriçi i Vjetër · Negotina · Novaca · Novosella · Ohri · Peçeva · Përlepi · Pllasnica · Probishtipi · Qendra Zhupa · Radovishti · Rankoci · Resnja · Rosomani · Shtipi · Sopishti · Struga · Strumica · Studeniçani · Sveti Nikolla · Tearca · Tetova · Vallandova · Vasileva · Veçani · Velesi · Vinica · Vrapçishti · Zelenikova · Zërnoci · Zhelina


Komunat e Shkupit: Aerodromi · Buteli · Çairi · Gazi Baba · Gjorçe Petrovi · Karposhi · Kisella Voda · Qendra · Saraji · Shutka


Ish-komunat: Drugova · Osllomeji · Vraneshtica · Zajazi


Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Stat.gov