Komuna e Sopishtit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

{{#if:| {{coord|||{ {{#if:| {{#if:| {{#if:| {{#if:| {{#if:| {{#if:| {{#if:| {{#if:|

Komuna e Sopishtit
Flamuri i Komuna e Sopishtit Emblema
Flamuri Emblema

Lua error in Moduli:Location_map at line 337: Seconds were provided for longitude without minutes also being provided. {{coord|||00|N|||00|E|{

Lua error in Moduli:Location_map at line 337: Seconds were provided for longitude without minutes also being provided. {{coord|||00|N|||00|E|{


Komuna e Sopishtit është komunë që shtrihet në pjesën veriore të Maqedonisë . Qendra e komunës gjendet në Sopisht.

Gjeografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna e Sopishtit ka një pozitë të përshtatshme gjeografike duke u kufizuar në veri me Komunën e Shkupit,në lindje me Komunën e Studençanit,në jug me Makedonski Brodin dhe në perëndim me Komunën e Zhelinës.

Demografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Sopishtit jetojnë 5 656 banorë.

Kombesia Banore
Totali 5 656
Sllavo-maqedonë 3 404 (60.18)
Shqiptarë 1 942 (34.33)
Turqë 243 (4.30)
te tjere 67

Bazuar në lëvizjet e popullësisë gjatë viteve 2002-2012, vlerësohet se sot struktura etnike është si vijon:

Kombesia Banore
Totali 5 907
Sllavo-maqedonë 57%
Shqiptarë 37%
Turqë 4.5%
Të tjere 1.5%

Ekonomia[redakto | redakto tekstin burimor]

Popullata e komunës së Sopishtit më së shumti merret me ...

Vendbanimet[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna e Sopishtit i përfshin këto vendbanime:


Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Flamuri i Maqedonisë Komunat në Maqedoni Emblema e Maqedonisë

Belimbegu · Berova · Bogdanca · Bogovina · Bosilova · Bërvenica · Brodi · Çashka · Çeshinova-Oblesheva · Çuçeri · Debarca · Dellçeva · Demir Kapia · Dibra · Dojrani · Dollneni · Gostivari · Gracka · Gjevgjelia · Haraçina · Ibrahimova · Jegunoci · Kamenica · Karbinca · Kavadari · Kërçova · Koçani · Konça · Kratova · Kriva Pallanka · Krivogashtani · Krusheva · Kumanova · Likova · Llozova · Manastiri · Mavrova dhe Radostusha · Mogilla · Murgashova · Nagoriçi i Vjetër · Negotina · Novaca · Novosella · Ohri · Peçeva · Përlepi · Pllasnica · Probishtipi · Qendra Zhupa · Radovishti · Rankoci · Resnja · Rosomani · Shtipi · Sopishti · Struga · Strumica · Studeniçani · Sveti Nikolla · Tearca · Tetova · Vallandova · Vasileva · Veçani · Velesi · Vinica · Vrapçishti · Zelenikova · Zërnoci · Zhelina


Komunat e Shkupit: Aerodromi · Buteli · Çairi · Gazi Baba · Gjorçe Petrovi · Karposhi · Kisella Voda · Qendra · Saraji · Shutka


Ish-komunat: Drugova · Osllomeji · Vraneshtica · Zajazi